Over Gouden @penstaart

Goede online content voor kinderen maken, dat is een vak! Of een website, game, online filmpje of app maken als je zelf eigenlijk nog een kind bent, dat is pas knap! Om dit digitale vakmanschap te belonen wordt de Gouden @penstaart uitgereikt. Er is een Gouden @penstaart voor de beste online content door professionals en een Gouden @penstaart voor beste online content gemaakt door kinderen. Heel veel knappe koppen kunnen al zelf al online content maken, zoals een app, website, game of zelfs een heuse soap of nieuwsprogramma. Van heel ingewikkeld tot heel vermakelijk en eenvoudig. Dit is geweldig en moet worden beloond!

Gouden @penstaart XL

In 2016 reikte de organisatie een speciale Gouden @penstaart uit, de Gouden @penstaart XL. Deze prijs is voor  een persoon of een organisatie die zich bijzonder heeft ingespannen voor betere digitale inhoud voor kinderen.

De Gouden @penstaart wordt sinds 1999 uitgereikt. De Gouden @penstaart is een initiatief van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en mijnkindonline.nl en is onderdeel van de Kinder Media Awards. Deze awards werden op donderdag 7 april 2016 feestelijk uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum.

Kinder Media Awards

Op 7 april 2016 werden de Gouden @penstaarten op feestelijke wijze uitgereikt als onderdeel van de Kinder Media Awards. Deze uitreiking is een initiatief van Mediawijzer.net, ECP | Platform voor de Informatiesamenleving, mijnkindonline.nl en CPNB. De organisatie wil door middel van de prijzen de kwaliteit van het aanbod voor kinderen via internet bevorderen. Daarnaast wil de organisatie ouders en andere opvoeders een handreiking geven bij het maken van keuzes voor geschikte websites, apps en andere online content voor hun kinderen. Voor meer informatie, zie www.kindermediaawards.nl