De toekomst van kinder media

  Wat is nu goede digitale content voor kinderen? Wat zal er in de toekomst gemaakt worden voor kinderen? En hoe speelt u daar als maker op in? Tijdens de Kinder Media Awards op donderdagmiddag 7 april bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum komen deze en andere vragen aan de orde.

  Op deze middag worden mediamakers gestimuleerd en geïnspireerd tot het maken van kwalitatieve media voor kinderen. Diverse experts geven hun visie en zullen vooruit blikken en met elkaar in gesprek gaan over de nieuwe trends. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. digitaal lezen, user generated content van de jeugd en de toekomst van games.

  Programma:

  13.00 uur Ontvangst en registratie

  13.30 uur Welkom door moderator
  Anic van Damme, presentator NOS op 3

  13.35 uur Over hoe kinderen media inhoud begrijpen en verwerken
  Jessica Taylor Piotrowski, hoofd professor Youth & Media Entertainment, afdeling communicatiewetenschappen, Universiteit van Amsterdam

  14.00 uur eBoeken, apps en literaire games binnen het onderwijs
  Louis Stiller, publicist, beschouwer en ontdekkingsreiziger

  14.25 uur User-generated content van jeugd: Hoe ziet de toekomst van het ‘Maken’ door jongeren eruit en hoe kan dat ontsloten worden door internet?
  Jeroen de Boer, Projectleider Innovatie bij Bibliotheekservice Fryslân, projectleider FryskLab, bestuurslid Stichting FabLab Benelux

  14.50 uur Een pleidooi voor het behoud van autonomie voor kinderen
  Jan Willem Huisman, oprichter en creatief directeur IJsfontijn

  15.15 uur pauze

  15.45 uur Spreker volgt

  16.10 uur Uitreiking Kinder Media Awards
  • Media Ukkie Award: beste app voor peuters & kleuters (0 t/m 6 jaar)
  • Kameleon: Beste digitale, interactieve kinderboek (0 t/m 12 jaar)
  • Gekko: Beste interactieve spin-off van een kinderboek (0 t/m 12 jaar)
  • Gouden @penstaart XL: Persoon of organisatie die zich bijzonder heeft ingespannen voor betere digitale inhoud voor kinderen (speciale editie)

  17.00 uur Afsluiting en borrel

  Aanwezig zijn bij de Kinder Media Awards? Inschrijven kan via www.kindermediaawards.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!